dimarts, 11 de setembre del 2012

Reportatges d'estacions de ferrocarril.


Avui començo aquest nou espai dedicat a una de les meves grans passions i hobby, les estacions de ferrocarril. Des de fan ja molts anys me dedicat a fer fotos de diferents estacions de ferrocarril majoritàriament de Catalunya i l’estat espanyol. Molts de vosaltres també m’ajudeu en aquest afany de col·leccionar qualsevol cosa relacionada amb el món del ferrocarril (bitllets, horaris, fotografies, llibres....) aprofito l’avinentesa per donar-vos les gràcies.
Us deixo amb un dels últims reportatge que he fet, l’estació de ferrocarril de Gualba.
Situació geogràfica

L’estació es troba al punt quilomètric 55’9 de la línea de Barcelona a Cerbère en la secció entre Barcelona i Massanet-Massanes. És un tram de via doble està electrificada. 
Història 
L’estació va ser inaugurada el 27 d’agost del 1860 amb la posada en marxa del tram Granollers amb l’estació bifurcació de Massanet-Massanes on arribava la línea de Barcelona- Mataró.
Les obres i explotació inicial la va dur a terme la “Companyia de los Caminos de Hierro de Barcelona a Granollers. Diverses fusions i unions empresarials molt habituals en el ferrocarril de finals del segle XIX van fer que l’estació passes per diferents mans fins acabar a TBF (Tarragona-Barcelona-Francia) que al 1875 va aglutinar petites companyies ferroviàries de l’època que funcionaven a la zona de Catalunya. Al 1889 TBF es va fusionar amb la poderosa MZA. Al 1941 es va nacionalitzar el ferrocarril desapareixent totes les companyies privades i es va crear RENFE.
Des del 31 de desembre del 2004 Renfe Operadora explota la línea i Adif es la titular de les instal·lacions ferroviaries.








 Fotos realitzades el 8 de juliol del 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada