diumenge, 6 d’octubre del 2013

Reportatges d'estacions de ferrocarril: Ripoll

El passat diumenge vaig tenir la sort de passar un estona per Ripoll i vaig aprofitar per fer unes quantes fotos de com estan en aquest moment les seves instal·lacions. Com sempre una llàstima la manera que té Adif de  cuidar el patrimoni industrial ferroviari. Antigues cotxeres, la rotonda, una antiga locomotora llevaneus, el dipòsit d’aigua, dues locomotores elèctriques de la sèrie 1000 Estado (una com a mínim està com a monument) i el gran edifici neoromànic que mai va entra en servei com estació de la línea Ripoll-Puigcerda. Com veieu tot un despropòsit.
                                                         Edu

 Cartell modernista a l'estació de Ripoll


L'estació de Ripoll (PK 105,6 de la línia Barcelona-Vic-Ripoll i PK 0,2 de la línia Ripoll-Puigcerdà) té una llarga història, fet que li otorga unes característiques molt especials. El tren va arribar-hi el 1880 des de Vic i Granollers, però en lloc de dirigir-se cap a Puigcerdà ho feia cap a Sant Joan de les Abadesses, per a l'explotació de les mines de la zona. Fins l'any 1919 no es posa en servei la línia de Ripoll fins a Ribes de Freser, que finalment arriba a Puigcerdà el 1922 i a La Tor de Querol el 1929. D'aquesta manera, i fins l'any 1980 en que es va tancar el tram de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses, l'estació va esdevenir un punt d'enllaç de línies
(informació de trenscat.cat )

 Dipòsit d'aigua davant de les cotxeres.
 Antic dipòsit o cotxeres amb la seva rotonda.
 Aquesta llevaneus amb númeració Renfe-300-100-5 està dintre de l'antic dipòsit de locomotores, ara ja fa temps sense via que conecti amb la xarxa de vies de l'estació. 
O sigui que aquí acabarà per sempre més.
 La 281-6 col·locada com a monument. Una llàstima 
el seu estat de conservació
 El cartell ens indica Estació Nova de Ripoll, 
però continua abandonada.
 La 281-002 deixant passar el temps. Un relíquia maltractada
 L'antiga estació de la Línea Ripoll-Puigcerdà. 

 Estació de Ripoll. No té pinta de tenir molta vida.
 Tren entran a Ripoll amb destinació Puigcerdà
Llevaneus. Renfe-102-1. Desconec si encara funciona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada