diumenge, 28 d’abril del 2013

Llibres que he llegit

Aquesta pluja d'avui m'ha regalat un dia tranquil i "casero" davant de la llar de foc. Molt necessaria, doncs, no hem passat del 5 graus positius.
Tot això ha fet que avui hagi pogut acabar el llibre que vaig començar ara fa unes tres setmanes.
MEMÒRIA D'UNS ULLS PINTATS. de Lluís Llach.
Una història bonica i plena de sentiment on la Guerra Civil d'Espanya és la causant de les penuries de les vides dels protagonistes.

Text de contraportada
Quatre amics, dos nois i dues noies nascuts el 1920, creixen junts al barri obrer de la Barceloneta. Comencen a descobrir el món en un ambient humil i llibertari, i la proclamació de la República els obre un amplíssim horitzó de possibilitats, il·lusions i esperances. Però la Guerra Civil i la posterior repressió franquista ho estronquen tot. La vida de tots quatre i de les seves famílies queda marcada per l’impacte d’uns fets històrics que influeixen d’una manera especialment tràgica en la relació d’amor i d’amistat entre els dos nois, Germinal i David. El mateix Germinal, ja vell, narra la seva experiència escruixidora a un jove director de cinema que busca argument per fer una pel·lícula històrica. Reconstrucció vivíssima d’un període sovint mal explicat, Memòria d’uns ulls pintats és, per damunt de tot, una extraordinària història d’amor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada